Ако искаме бюджетна лятна ваканция, не трябва да търсим повече от гръцкия

...
Ако искаме бюджетна лятна ваканция, не трябва да търсим повече от гръцкия
Коментари Харесай

Гръцкият остров обявен за най-евтината ваканционна дестинация в Европа

Ако искаме бюджетна лятна почивка, не трябва да търсим повече от гръцкия остров Калимнос. Ново проучване на Which? го дефинира като най-евтината дестинация, която да резервираме тази година, като междинната цена на едноседмична отмора (включително полети и трансфери) през август, излиза около 991 евро на човек.

Гърция заема първите три места в класацията на потребителския първенец, следвана от Коста Брава в Испания и Венецианската Ривиера в Италия.

Изненадващо, като се има поради тяхната известност, нито един курорт в Турция или Португалия не попада в листата, а известните места в Майорка или Коста дел Сол отсъстват от топ 10.
 Снимка 663084

Топ 10 на най-евтините ваканционни дестинации в Европа:
10. Малта - 1176 евро 9. Кампания, Италия - 1167 евро 8. Коста де ла Лус, Испания - 1162 евро 7. Скопелос, Гърция - 1152 евро 6. Крайбрежие на Амалфи, Италия - 1143 5. Венецианска Ривиера, Италия -1129 евро  4. Коста Брава, Испания - 1114 евро 3. Лефкада, Гърция - 1094 евро 2. Тасос, Гърция - 1008 евро 1. Калимнос, Гърция - 991 евро
Въпреки че изследването не взима предвид всеки туристически оператор или фактор в другите стандарти на настаняване, констатациите му демонстрират, че можем да получим по-добра договорка, като погледнем оттатък общоприетите туристически клопки.
 Ню Делхи ли е най-евтината туристическа дестинация за 2024 г
Столицата, оповестена за най-евтината туристическа дестинация за 2024 г

Кои са страните, заемащи първите места

Калимнос, да вземем за пример, е доста по-тих от редица гръцки острови. Част от групата на Додеканезите, дружно с Родос и Кос, Калимнос е прочут със своите варовикови скали и слънчево, само че не неприятно горещо време.
 Снимка 663085

" Калимнос се характеризира със своите трагични планини, които притеглят издръжливи катерачи от целия свят ", разясняват от  Lonely Planet. " Западният му фланг е изключително впечатляващ със забележителни скали, извисяващи се над ослепително сини води. "

Неща за правене в Калимнос

Със своя каменист пейзаж и многообразие от пещери, Калимнос е прочут като известно място за катерене. В северната част на острова ще намерим редица клубове, а Международният фестивал за катерене се организира тук всяка година.

Калимнос също има история на гмуркането за гъби и до момента в който островитяните към този момент не се занимават с това, с цел да си изкарват прехраната, фабриката за гъби в град Потия разрешава на посетителите да научат повече за традицията.
 Снимка 663082

Ако това е нашето нещо, можем също да посетим Фолклорния музей и Калимнианската къща музей в град Потия или Музея на морския свят (известен също като Свети Валсамидис) в старомодното село Влихадия.
 Европейските градове с най-евтината и най-скъпата бира
Къде в Европа да пием най-евтината бира

И къде попада България в класацията

Манастирът Агиос Сава и средновековният палат Хрисохерия също си заслужават да се посетят. Задължително е да се отиде и до прилежащия остров Телендос, в който с изключение на, че са неразрешени колите, разполага и със страхотни плажове, уединени заливи и обичайни селища. Лесно е да стигнем до него с 10-минутно водно такси.
 Снимка 663086

Разбира се, не би било гръцка почивка без отмора на плажа. Myrties, Kantouni и Massouri са най-популярни измежду туристите плажове, само че ако разполагаме с кола или мотор, можем да разгледаме по-отдалечени крайбрежни места като плажа Vlychadia (който е страховит за гмуркане) или плажа Ton Toicho.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР